Info

Shipspotting Turku on turkulaisen eläkeläisukon ylläpitämä laivakuvaussivusto vuodesta 2006 alkaen. Aikaisempi verkkotunnukseni penalandia.net tuli tiensä päähän 10.4.2016. Nykyinen verkkotunnus on shipspottingturku.fi. Ikää on nyt 77v. ja kuvaukset ovat jääneet melko vähäisiksi.

Sivusto toimii ja näkyy parhaiten tietokoneella. Android järjestelmää käyttävillä luureilla toimii kyllä jotenkuten, kuvien katselemiseen tavallinen tietokone soveltuu kuitenkin paremmin.

Kuvaan kaikenlaisia aluksia. Minulle kuvauskohteina ovat samanarvoisia niin pieni lautta-alus, kuin suuri loistoristeilijä ja kaikki siltä väliltä. En mä nyt aivan kaikkia kanootteja kuitenkaan kuvaile. 🙂

Kuvat ovat kaikissa osioissa aikajärjestyksessä uusin ensimmäisena ja kuvailtu enimmäkseen Turun ja Naantalin laivaväylien varsilta, muutamia kuvia myös Ahvenanmaan, Helsingin, Tallinnan, Tukholman, Kapellskärin ja Riian vesiltä.

Alustyyppejä on valtava määrä ja samalle tyypille vielä monta erilaista nimitystä. Olen käyttänyt MarineTraffic sivuston ilmoittamaa nimitystä.

Kuvan alla ovat linkit, joista selviää alustiedot, sijainti ja varustamo. Nämä tiedot ovat kyllä melko sekavia monen aluksen kohdalla, kun yksi ajaa, toinen varustaa ja kolmas omistaa (Registered owner, Ship manager, ISM Manager). Olen näitä tietoja hakiessani käyttänyt Equasis tietokantaa. Purjealusten tietoja löytyy Sail on Board – sivustolta.

Sijainti-linkistä näkyy aluksen sijainti AIS-kartalla. Jos alus on katvealueella, niin silloin näkyy viimeisin vastaanotettu sijainti. Näitä katvealueita on siellä täällä, mm. Pohjois-Itämerellä. Esimerkiksi Itämereltä Turkuun tuleva alus häipyy näkyvistä (Out of range) heti Gotska Sandön jälkeen ja palaa kartalle (In range) Utön paikkeilla.

Sivustolla käyttämäni lyhenteet
» Lue lisää

Vaikka askel lyhenee, niin liike jatkuu . . .

Pentti Heikkilä
Terveisin Pentti Heikkilä
Turku, Finland